Postpartum Wellness


Mama! De kraamperiode is aangebroken en ik kan je vertellen dat dit een hele bijzondere periode is.

De kraamperiode gaat met een lach en een traan. In deze periode heeft een vrouw niet alleen klinische zorg nodig, maar vooral heel veel liefde en aandacht. Bij BEAUTIFUL LIFE staan jij als pas bevallen mama en jouw baby centraal. 

Tijdens de postpartum wellness wordt er gebruikgemaakt van natuurzuivere Thaise kruidenstempels, 100% natuurzuivere essentiële oliën die afkomstig zijn van boerderijen over de hele wereld, yoni steam (vaginaal stomen), voetenbad, Bengkung Belly Binding, natuurzuivere kruiden thee met wat lekkers. De Thaise kruidenstempels zijn verpakt met een samenstelling van kruiden speciaal ter ondersteuning voor de mama in haar postpartum periode. Door deze wijze wordt het lichaam van alle adrenaline en overige toxines ontlast, bespoedig je het herstel en je lichaam en geest worden op prettige manier weer in balans gebracht. 

Speciaal voor jou, omdat je het verdient. 

 

 

Arrangement Vierde Trimester 

Bij BEAUTIFUL LIFE kun je een vierde trimester arrangement boeken. Dat houdt in dat je in 3a4 weken tijd met 3 sessies alle liefde, zorg en aandacht krijgt die jouw lichaam nodig heeft en verdient tijdens de postpartum periode. Tussen iedere sessie zit ongeveer een week (7-10 dagen). Afhankelijk van jouw wensen en behoeftes.

KRAAM MASSAGE

Tijdens de kraam massage wordt er gebruikgemaakt van natuurzuivere Thaise kruidenstempels die verpakt zijn met een samenstelling van kruiden speciaal ter ondersteuning voor de mama in haar postpartum periode. Door deze wijze wordt het lichaam van alle adrenaline en overige toxines ontlast, bespoedig je het herstel en je lichaam en geest worden op prettige manier weer in balans gebracht.

BENGKUNG BELLY BIND

 

De buikbinding, ook wel bengkung genoemd, is een oude Maleisische methode waarbij het bekken en de buik van een pas bevallen vrouw worden ingebonden. Dit gebeurt door middel van een lange lap (17 meter) zacht katoenen stof. Voor de buikbinding ontvang je eerst een lichte buikmassage met castor olie die de organen ondersteunt om terug te komen op hun normale positie. Het helpt om de melkproductie te verhogen en geeft ondersteuning in het helingsproces van de baarmoeder. Wij maken gebruik van castor olie gecombineerd met natuurzuivere patchouli en mandarijn olie.

YONI STEAM

Yoni steam, ook wel V-steam genoemd, is een behandeling die iedere vrouw in haar postpartum zou moeten krijgen. Vaginaal stomen wordt al eeuwenlang postpartum gebruikt, als zorg voor de vrouw, om het lichaam te helpen herstellen en genezen na de bevalling. Yoni steam ondersteunt onder andere bij het verwijderen van de lochia/ kraamvloed en de duur ervan te verkorten, het vaginaal kanaal te sluiten, verzakking te voorkomen en het lichaam terug te helpen keren naar de staat voor de bevalling (o.a de spieren, weefsel en organen).

Wat kan ik verwachten?


Het Vierde Trimester arrangement bestaat uit alle 3 de sessies op 3 verschillende dagen

Sessie 1

 

 • Helende kraam massage met Thaise kruidenstempels

 • Helende buikmassage met Thaise kruidenstempels

 • Buikpakking met castor olie en 100% natuurzuivere essentiële oliën (patchoeli en mandarijn)

 • Bengkung Belly Binding

 • Voetenspa + voetenmassage & natuurzuivere kruidenthee + wat lekkers

 

Ongeveer 3 uur begeleiding


Sessie 2

 • Gehele mama massage met op maat gemaakte essentiële oliën naar keuze

 • Helende buikmassage met Thaise kruiden stempels

 • Buikpakking met castor olie en 100% natuurzuivere essentiële oliën

 • Bengkung Belly Binding

 

 • Voetenspa met voetmassage 

 

 • Yoni steam & natuurzuivere kruidenthee + wat lekkers

 

Ongeveer 3 uur begeleiding


Sessie 3

 

 • Gehele mama massage met op maat gemaakte essentiële oliën naar keuze

 • Voetenspa + voetenmassage 

 • Yoni steam + natuurzuivere kruidenthee en wat lekkers


  Ongeveer 2 uur begeleiding

Het Vierde Timester arrangement zijn 3 sessies van ongeveer 8 uur begeleiding in totaal.€629,- euro

 • Bengkung Belly Bind voor 6 weken huren? Bij de Beautiful Life heb je de optie om voor €70,- de Belly Bind te huren. Bij inlevering van de onbeschadigde band ontvang je het bedrag geheel terug.

 • Bengkung Belly Bind kopen? €65,- Wist je dat je zeker 4 maanden lang kunt profiteren van Belly Binding?


WANNEER KAN IK GENIETEN?

Wanneer je nog in verwachting bent kunnen wij rondom je uitgerekende datum alvast een datum plannen. Omdat jouw baby vrijwel altijd zelf zijn of haar geboortedatum kiest zullen wij geen definitieve datum kunnen plannen. Wanneer je bent bevallen laat je ons weten dat jullie wonder is geboren. We plannen dan een afspraak tussen dag 4 en 7 na de bevalling. Indien je bent bevallen met een keizersnede kunnen we een afspraak plannen vanaf week 5-6 na de bevalling op met de behandelingen te kunnen starten.

 

 

 

WAAR MOET IK REKENING MEE HOUDEN?

Wij komen alle sessies aan huis. De massage wordt op je eigen bed gegeven, zodat je heerlijk rustig en fijn kunt ontspannen. Het is belangrijk dat bij alle sessies iemand aanwezig is om jullie kleintje te kunnen opvangen. Ik pas mij geheel aan aan jouw wensen. Zo kan je ervoor kiezen om tijdens de behandelingen jullie kleintje in het nestje, wiegje of op bed bij je te houden tijdens de behandelingen. Indien er voedingsmomenten of schoonmomenten zijn kan diegene die bij jou aanwezig is dit van jou overnemen. Geef je borstvoeding en moeten wij de sessie onderbreken? Ook dat is uiteraard geen enkel probleem. Wij nemen alle tijd die nodig is, zolang jij je maar op je gemak voelt. Het kan zijn dat ik net wat langer aanwezig ben dan aangeven. Verder hoef je nergens rekening mee te houden. Geniet, ontspan en het laten gebeuren.

 

De kruiden en essentiële oliën welke tijdens de behandeling worden gebruik zijn geschikt voor zowel jou als jouw pas geboren baby. Je kunt met een gerust hart jouw kindje voeden, knuffelen en tegen je aan laten liggen.

Ben je op dit moment nog in verwachting? Laten we alvast een afspraak maken! Uiteraard houden wij er rekening mee dat je net wat eerder of wat later kunt bevallen. We plannen samen de afspraak zodat we elkaar binnen 10 dagen na de bevalling kunnen ontmoeten. De massage vindt plaats in jouw thuisomgeving. 

* 0-10km: €5 euro
10km-15km: €7,50 euro
15km-20km: €10 euro
20km-25km: €12,50 euro

25km-30km: €15 euro

Bij iedere 5km wordt er €5 euro voorrijkosten opgeteld. BEAUTIFUL LIFE neemt aanvragen aan binnen heel Limburg Nederland & België.

De voorrijkosten en eventuele parkeerkosten zitten niet in de massage inbegrepen. De kilometers worden berekend van Eijsden tot aan de locatie.