Babymassage


Krampjes, spanning, overstrekken, huilen…. de eerste maanden kunnen onrustige maanden zijn voor jou en je baby. Je baby heeft in deze periode het meeste last van lichamelijke ongemakken. Jij als ouder kunt je baby bij de meeste ongemakken helpen en je baby leren te ontspannen. Babymassage helpt hierbij.


Los van de voordelen voor je baby zoals ontspanning, beter slapen en het geven van verlichting bij ongemakken, is de babymassage ook goed voor jou als ouder. Door het toepassen van een massage bij je baby is er een daling van de hoeveelheid stresshormonen en een stijging van het hormoon oxytocine. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. De babymassage heeft een kalmerende invloed waardoor je baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren.

Babymassage is geschikt vanaf de geboorte. Het is een mooie manier om je baby zich veilig en geborgen te laten voelen. Uit onderzoek blijkt dat de liefdevolle aanrakingen van een babymassage je baby helpt om zich op zowel lichamelijk als psychisch niveau te ontwikkelen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met masseren.

Ook ouders met een hechtingsproblematiek hebben veel baat bij het masseren van hun baby. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ouders met een te vroeggeboren baby, adoptie-ouders, kinderen met een beperking of ouders met een prenatale depressie.Massage bij premature baby's

Baby's die (veel) te vroeg geboren worden, komen vaak direct na de bevalling in een couveuse terecht. Je baby wordt blootgesteld aan een omgeving met apparatuur en piepende geluiden. Door deze omstandigheden hebben baby's die (veel) te vroeg geboren worden helaas niet altijd de gelegenheid om bij hun moeder of vader te buidelen. De RISS methode is speciaal ontwikkeld voor baby's die (veel) te vroeg geboren zijn. Deze methode wordt toegepast bij baby's die zich nog (eventueel in een kritieke toestand) in het ziekenhuis bevinden. De RISS methode is een babymassage die je geeft met liefdevolle aanrakingen in de vorm van zachte strelingen en 5 minuten wiegen. Wiegen is heel belangrijk omdat het de neurologische ontwikkeling en de ontwikkeling van het evenwichtsorgaan bevordert. 

 

 

 

Wat zijn o.a. de effecten van babymassage:

 • Is rustgevend en ontspannend

 • Kan een bijdrage leveren bij het verminderen van huilen bij een huilbaby

 • Kan bijdragen leveren aan het verhelpen van darmkrampje

 • Kan er voor zorgen dat de baby makkelijker in slaap komt en dieper/rustiger slaap

 • Kan er voor zorgen dat de baby minder geprikkeld gedrag vertoon

 • Helpt bij overstekken

 • Het stimuleert de spierontwikkeling

 • Het stimuleert de doorbloeding van de huid

 • Heeft een positieve werking op de spijsvertering

 • Draagt bij aan een betere weerstand 

 • Het versterkt het immuunsysteem

 • Het stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen

 • Het bevordert de motoriek

 • Je leert de lichaamstaal van je baby kennen

 • Je ontwikkelt zelfvertrouwen van jezelf en van je baby

 

 

 

Wat kun je verwachten?

De babymassage is een mooi en liefdevol moment tussen jou en je kindje. Het belangrijkste is dat je baby zich fijn en veilig voelt. De babymassage is dan ook bij jou thuis. Zo kan je baby fijn in zijn of haar vertrouwde en veilige omgeving blijven. Tijdens de massage staat je baby centraal. Mocht je baby de massage niet als fijn ervaren, of moet je baby tussendoor wat drinken of verschoond worden, is dat geen enkel probleem. Het gaat erom dat je baby zich fijn voelt. Jouw kindje bepaald!

Door middel van een pop leer ik jou bepaalde massage technieken aan die jij gelijk kunt toepassen op je baby. Je leert onder andere ontspanningstechnieken, technieken om buikkrampen te verlichten en verschillende drukpunten tegen eventuele energie blokkades (acupressuur). De babymassage zal maximaal 20 minuten duren, afhankelijk van de leeftijd van je baby en of je baby het toelaat. Ik zal ongeveer een uur + 15 minuten bij je zijn zodat ik voldoende tijd heb voor alle uitleg en eventuele rustmomenten tussendoor. Mocht je baby de massage niet toelaten dan maken we een nieuwe afspraak.

 

 

Babymassage Deluxe €55 euro

Bij de babymassage Deluxe wordt je baby heerlijk gemasseerd met een gewenste essentiële olie naar keuze. De essentiële olie die je kiest kan gericht zijn op ontspanning of ongemakken van je baby. Tijdens de massage wordt er een rustgevende sfeer gecreëerd met een muziekje en een ontspannen essentiële olie in een diffuser. De plantaardige bestandsdelen van essentiële oliën hebben een geneeskrachtige en heilzame werking. De babymassage kan geboekt worden vanaf 6 weken. Bij vroeggeboorte wordt gerekend van de uitgerekende datum. 

 


Wanneer een babymassage vermijden?

 • Als je baby last heeft van huiduitslag
 • Als je baby zich niet lekker voelt of koorts heeft
 • Binnen drie dagen na een vaccinatie

 

* 0-10km: €5 euro
10km-15km: €7,50 euro
15km-20km: €10 euro
20km-25km: €12,50 euro

25km-30km: €15 euro

Bij iedere 5km wordt er €5 euro voorrijkosten opgeteld. BEAUTIFUL LIFE neemt aanvragen aan binnen heel Limburg Nederland & België.

De voorrijkosten en eventuele parkeerkosten zitten niet in de massage inbegrepen. De kilometers worden berekend van Eijsden tot aan de locatie.